Oolong er en mellemting mellem grøn og sort te.

Det er også derfor, at man kalder den for ’halvfermenteret’.

Oolong te produceres hovedsageligt i Kina, Taiwan, og Indien, og er i en kategori helt for sig selv.

Grøn te bliver slet ikke fermenteres, men det gør sort te derimod 100%.

Oolong te ligger derfor lige midt imellem.

Jeg har tit tænkt på, om det er derfor, at jeg godt kan drikke Oolong te, men sjældent drikker sort te, da jeg synes sort te er lidt for bittert eller bare mangler noget mildhed.

Oolong er en te, som kendetegnes ved dens store blade, og den kan synes grov og ikke særlig ensartet, men kvaliteten er der intet i vejen med.

Smagen er fin og mild og giver en flot og varm farve.

Oolong te siges at være god for fordøjelsen og dens lette og friske smag gør den anbefalelsesværdig i forbindelse med indtagelse af mad.

Du kan derfor sagtens prøve den enten under eller efter et måltid.

Teen har desuden også den egenskab, at den aldrig bliver bitter, fordi den ikke indeholder særlig meget koffein.

Oolong te er lig med balance og harmoni og den er blødere end sort te og knap så fersk som grøn te.

 

Vidste du, at Oolong te er den mest eftertragtede af alle typer te?

Det er også derfor, at kineserne beholder deres bedste Oolong teer selv.

De giver kun teen som gave til regeringsledere, som besøger landet.

Måske skulle vi også bare beholde vores bedste bacon selv, her i Danmark 😉